Meet the funkies

Wie zijn dat eigenlijk, die Funky Fingers? Wat zijn hun drijfveren en superkrachten? Oud, jong, ervaren of juist nog lerend, Westlanders, maar ook Hagenaren, Delftenaren – een mooie mix van smaken bij elkaar. Met als verbindende factor – naast uiteraard de fijne muziek – ons enthousiasme!

In onze serie “Meet the Funky Fingers” leer je de verschillende bandleden beter kennen.
Nice to meet you!

Aukje Marinus op alt, tenor, sopraan
🎷Vertel, funky Aukje: hoe lang speel jij al saxofoon (en bij Funky Fingers?)
Iets meer dan 35 jaar denk ik en nu ongeveer een jaar bij Funky Fingers.

🎷Jouw favoriete Funky Fingers nummer? En waarom deze?
DeLorean Cowboy, vanwege dat vette loopje. Diesel en Danza, omdat het Danza is!

🎷Heb jij een muzikale droom voor Funky Fingers?
Dat we alles dansend uit het hoofd kunnen en dat we dan spelen op buitenfestivals, op Vlieland en in de metro van New York natuurlijk!

🎷Iets meer over jezelf! Waar vinden we jou als je niet met Funky Fingers aan het repeteren of optreden bent?
In een boek, op ons bootje, aan het oefenen in het tuinschuurtje, met m’n man bij het Westland Sax Orkest en bij Tavenu Loosduinen, op m’n yogamatje, in een Zumba les, met m’n hond in het park, voor de klas…. Tsja, waar niet?!
Mille Dukker op alt
🎷Hallo daar funky Mille! Vertel: hoe lang speel jij al saxofoon (en bij Funky Fingers?)
Ik speel al 7 jaar saxofoon, sinds dat ik 6 ben en ik speel nu iets minder dan een half jaar bij funky fingers. Ik vind het nu al helemaal geweldig.

🎷Jouw favoriete Funky Fingers nummer? En waarom deze?
Mijn favoriete nummer is Danza, ik vind het echt een geweldig nummer! Er gebeuren veel verschillende dingen, er zijn veel solo’s en het is heel uniek. Het is 1 van de vrolijkste, gezelligste nummers. Je merkt gewoon dat zodra we het spelen, bij een repetitie of een optreden dat maakt niet uit, dat de hele groep en het publiek staat te swingen en dansen.

🎷Heb jij een muzikale droom voor Funky Fingers?
Optreden voor groepen publiek vind ik altijd supertof! Een keer op de radio komen of optreden met een andere grote bekende groep zou supercool zijn, als dat ooit zal kunnen gebeuren. Ook meer nieuwe en enthousiaste mensen bij de groep krijgen zal het altijd nog gezelliger maken!

🎷Iets meer over jezelf! Waar vinden we jou als je niet met Funky Fingers aan het repeteren of optreden bent?
Buiten Funky Fingers vind je mij diep in de school- en leesboeken. Ik zit op het vwo dus daar heb ik het best wel druk mee. Buiten Ff en school vind je mij in de dansschool, waar ik best wel veel dans. Of op mijn werk bij 'In de verkleedkist'!

Birgit Toussaint op tenor
🎷 Nice to meet you, funky Birgit! En hoe lang speel jij al saxofoon (en bij Funky Fingers?)
Ik speel sinds een jaar of tien saxofoon, daarvoor speelde ik klarinet. Bij Funky Fingers speel ik al vanaf het allereerste begin! Superleuk dat ons clubje steeds uitgebreider en professioneler wordt. 

🎷 Jouw favoriete Funky Fingers nummer? En waarom deze?
Mijn favoriete nummer is Funky Town. Ik speel daarin een solo samen met Jim, onze baritonsaxofonist. Het is een heel swingend nummer waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. 

🎷 Heb jij een muzikale droom voor Funky Fingers?
Het allerleukste vind ik optreden met de Funkies. Voor 2023 hoop ik dat we onszelf vaker mogen laten zien. En ik zou het gaaf vinden als we nummers uit ons hoofd gaan leren spelen; dan kunnen we nog meer swingen met onze saxen. 

🎷 Iets meer over jezelf! Waar vinden we jou als je niet met Funky Fingers aan het repeteren of optreden bent?
Ik werk in het onderwijs en geef les aan kinderen in een plusklas. Daarnaast hou ik ervan om gezelschapsspelletjes te spelen met mijn gezin en ben ik actief betrokken bij Quintus Handbal.
Bas Vermeulen op bariton
🎷 Hallo Funky Bas! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
Alweer 9 jaar en vanaf de oprichting bij het saxofoonensemble, nu Funky Fingers. 

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?
You & me van Meute; een lekker nummer om te spelen en dan het liefst met onze slagwerkgroep. Voor het publiek een heerlijke "meedeiner". 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Samen muziek maken, jong en oud! Muziek kent geen leeftijd.  

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Bestuurlijk actief voor Pius X en Quintus. Oppas-opa en genieten van mijn vrije tijd. 
🎷 Hoi Funky Simon! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
Ik speel nu een half jaar mee. Hiervoor had ik al les van Erik Jan en het leek mij heel leuk om met anderen te spelen. 

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?
Asterix! Omdat het echt een krachtig nummer is. 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Heel lang bij Funky Fingers blijven spelen is mijn droom. En dan samen veel optredens doen. 

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Dan vind je mij op het honkbalveld, achter de x-box of op school. Na de zomer ga ik naar de middelbare! 
Simon op alt
Jasmijn van der Linden op alt
🎷 Hallo Funky Jasmijn! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
Ik speel saxofoon sinds ik 7 was, dus dat is ondertussen alweer 11 jaar. Verder speel ik vanaf het begin bij funky fingers, dus dat is nu zo'n 3 jaar.

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?
Hierbij kies ik toch echt voor Diesel van Gallowstreet, dat vind ik echt een superlekker nummer!

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Voor mij is spelen bij funky fingers gewoon superleuk, ik vind het heerlijk om de blije gezichten te zien bij mensen als we optreden.

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Dan sta ik waarschijnlijk in de sportschool of ben ik op school of gezellig bij mijn vrienden.

🎷 Hey Funky Silvia! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
Ik ben een jaar of 6 geleden gestart. Vervolgens ben ik via een leerlingengroep, een tussenorkest en mijn leraar (destijds) Erik Jan de With een jaar of 3 geleden tot mijn grote vreugde in Funky Fingers gaan spelen.  

🎷 Wat is jouw favoriete nummer uit ons repertoire?
Als het maar voldoet aan mijn 'happy power toeters' smaakvoorkeur, dan ben ik blij: Funkytown, Coco, Can't hold us, Danza - allemaal geweldige energie!

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Wel meer dan 1 :) Op festivals spelen, dat past qua sfeer perfect, denk ik. En een paar leuke podia 'doen', zoals Paard en Dizzy. Minimaal 1 x in het voorprogramma van Gallowstreet staan. Zo kan ik er nog wel een paar bedenken. 

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Ik hou van beleven in het leven! Als ik niet aan het toeteren, basketballen of hardlopen ben dan ben ik waarschijnlijk bij een concert of wedstrijd, in een museum of de bios, naar muziek aan het luisteren, op een avontuurlijke reis of in een pan aan het roeren. Naast muziek is schrijven een grote hobby en sinds kort leer ik (diepzee) duiken. Maar ook wandel ik graag op een berg of in een bos. Oh ja, in het dagelijks leven ben ik ook nog Communicatieadviseur! 
Silvia Stegeman op tenor
Nelleke van der Meer op alt
🎷 Let's meet Funky Nelleke! Vertel; hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
10 jaar geleden ben ik samen met de kinderen op muziekles gegaan en lid geworden van muziekvereniging de Phoenix. Na een half jaar mocht ik meespelen in het leerlingenorkest en nu speel ik in TOP, het tussenorkest van de harmonie. Toen Funky Fingers werd opgericht vroeg Erik-Jan of ik daarin mee wilde spelen en zo ben ik ook lid geworden van muziekvereniging Pius.

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?
Ik vind alle muziek die we spelen leuk, een echte nummer 1 heb ik niet. Een fantastisch nummer vind ik Birdland van Weather Report. Andere favorieten zijn Diesel van Gallowstreet en Funkytown van Lucky Chops.

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Gezellig samen repeteren en af en toe optreden.

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Ik hou van kranten en boeken lezen, rommelen in mijn tuin en ik heb een leuke baan als data architect bij PostNL.
🎷 Hee Funky Bonno! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers? 
Ik speel inmiddels al weer 11 jaar sax en sinds de oprichting bij Funky Fingers (+ voorlopers) dus dat is nu zo'n 3 jaar. 

🎷 Jouw favoriete nummer van ons repertoire? 
Tsja, ik ben vast niet de enige, maar ik kies Danza! Daar wordt iedereen namelijk onmiddellijk vrolijk van. 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers? 
Dat is simpelweg vreugde brengen bij anderen met onze muziek. 

🎷 En waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent? 
Dan ben ik waarschijnlijk op school, aan het voetballen of in de kassen.

Bonno van Holst op alt
Margriet van Funky Fingers
Margriet op alt
🎷 Ha Funky Margriet! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers? 
Nu speel ik alweer zo’n jaar of tien. Naast Funky Fingers heb ik ook nog in een jazzgroepje gespeeld en speel ik ook nu nog in een theaterfanfare. 

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?  
Diesel van Gallowstreet vind ik een lekker energiek nummer! Toen ik dat hoorde, dacht ik 'wauw, dat is lekker spelen!!' 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?  
Niet echt een droom, maar wel: gewoon lekker zo door "Dieselen" met zijn allen!!! 

🎷 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?  
Ik luister veel muziek, duik af en toe in een boek of ga lekker wandelen.   

🎷🎸 Hi Funky Mariano! En hoe lang speel jij al saxofoon & basgitaar en bij Funky Fingers?
Ik speel sinds m'n 8e bij Pius, nu bijna 22 jaar. Sinds 2007 bij de fanfare, nu bigband en sinds de start basgitaar bij Funky Fingers.

🎷🎸 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire? 
Dan ga ik toch voor Danza van Lucky Chops. Deze FF klassieker is altijd een feestje, al helemaal voor de ritmesectie die hier samen echt helemaal los kan gaan. 

🎷🎸 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers?
Een keer op een (klein) festival spelen lijkt me tof! Misschien samen met een wat bekendere artiest zoals Gallowstreet.

🎷🎸 Waar vinden we jou als je niet bij Funky Fingers bent?
Dan ben ik leraar wiskunde op een middelbare school in Den Haag. Leiding bij de Grote Welpen van Scouting Poeldijk.
Mariano van Funky Fingers
Mariano van Kester op basgitaar
Marisca van Zee op alt en sopraan
🎷 Hee Funky Marisca! Vertel: hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers?
Voordat ik een instrument bij de Muziekvereniging mocht lenen, moest ik eerst noten leren lezen. Met nog wat andere kinderen ben ik op blokfluitles gegaan. Gelukkig lukte het notenlezen vrij vlot en kon ik een instrument gaan uitzoeken om te leren bespelen. Ik was 7 jaar oud toen ik de altsaxofoon ophaalde. De sax was bijna groter dan ikzelf. Ik heb eerst in het opstaporkest gespeeld, daarna in de fanfare en vervolgens heb ik op de HAVO in de BigBand van school gespeeld.

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire? 
Er zijn zoveel leuke nummers! De leukste vind ik toch wel Funkytown en Diesel. In Funkytown kan ik lekker losgaan en swingen. Diesel is een nummer met hele gave ritmes die door elkaar gaan. Allebei super leuk om te spelen. 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers? 
Muziek maken ergens in een winkelstraat of plein. De mensen lopen toevallig voorbij en blijven nog even staan luisteren. De sfeer is ongedwongen en vrolijk. Dat lijkt me heerlijk om te doen. 

🎷 Waar vinden wij jou als je niet bij Funky fingers bent? 
Voorin het klaslokaal van groep 7. Ik geef les op een basisschool in Wateringen. Als ik niet voor de klas sta, dan ben ik waarschijnlijk aan het klussen in ons huis.  
🎷 Hoi Funky Aad! Hoe lang speel jij al saxofoon & bij Funky Fingers? 
Ik ben 7 jaar geleden begonnen met saxofoon spelen in het voorjaar van 2015. Ik had saxofoonleraar Erik-Jan de With direct aangesproken tijdens een Westlands muziekfestival in ’s-Gravenzande en hij nodigde mij uit voor een gesprek. Ik kon geen noot lezen en begon dus helemaal van nul. Ik weet nog goed dat hij mij in het kennismakingsgesprek 2 dingen meldde. Met de saxofoon kun je maar 1 noot per keer spelen, dit itt bv de piano. Ook vroeg hij mij of ik wel eens een liedje met de radio mee floot. Gewoon met je mond. Wie heeft jou dat geleerd? Zo kun je in de toekomst ook de saxofoon bespelen. Toen Erik-Jan het saxofoon ensemble oprichtte in februari 2018 heeft hij mij uitgenodigd om toe te treden. We begonnen toen met ca 6 saxofonisten. Nu na de wisselingen en uitbreidingen zijn we met ca 15 musici. 

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?  
Asterix van Gallowstreet. Het is al weer lang geleden dat we dit speelden maar toen we dit 2 jaar geleden in februari 2020 uitvoerden in de repetitie ruimte van Pius, gevuld met ca 120 mensen, was het feest. Het is lekker opzwepend. De mensen klapten en zongen het uiteindelijk mee. Jammer genoeg spelen we dit nummer niet meer zo vaak. Het nummer heeft bepaalde blokken die je als saxofonist kan herhalen. De blokken kun je ook mixen. Ik heb er zelf een eigen arrangementje van gemaakt. 

🎷 Wat is jouw muzikale droom voor Funky Fingers? 
Mijn muzikale droom is dat ik in de toekomst meer kan spelen zonder naar de muziek-sheet te kijken op de standaard. Als je ziet wat het resultaat is van het door ons opgenomen “Stille Nacht, Heilige Nacht” nummer van Lucky Chops, dan zou ik willen dat we dit elk jaar doen met weer een ander nummer. Ik weet dat het veel inspanning vergt van Erik-Jan de With als regisseur en producent, maar Kerstliederen blijven elk jaar actueel. Op een gegeven moment heb je een hele set. We hebben van afgelopen keer geleerd en kunnen dit perfectioneren. Het optreden voor publiek is heel leuk, maar het repeteren met het ensemble vind ik stimulerend. Daar kijk ik altijd naar uit. 

🎷 Waar vinden wij jou als je niet bij Funky fingers bent? 
Ik ben vader van 3 jongens en opa van 1 kleindochter. Samen met mijn vrouw willen wij hen en hun partners in het grote leven begeleiden en ondersteunen. In het dagelijks leven ben ik plantenveredelaar. Ik maak, samen met mijn team, alleen maar nieuwe slarassen voor het bedrijf Nunhems. Het bedrijf zelf werkt wereldwijd en is bezig met 28 gewassen waarvoor het nieuwe rassen ontwikkelt voor de professionele teler. In mijn vrije tijd ben ik vaste grensrechter van het 2e elftal van Sport Club Monster. Het gezin, het werk, de voetbal en Funky Fingers houden mij actief en jong! 
Aad van der Arend op alt
Jim van de Lier op drums en percussie
🎷 Ha die Jim! Hoe lang speel jij al slagwerk & bij Funky Fingers?
Ik drum eigenlijk al mijn hele leven; van kleins af aan liep ik overal al op te rammen. Mijn opa gaf mij toen mijn eerste houten oefenplankje. En nu heb ik zelf een mooi Roland electronisch drumstel staan waar ik lekker veel op speel! Drummen en muziek zijn heerlijke uitlaatkleppen. Ik speel ongeveer 5 jaar bij de Slagwerkgroep van PiusX/De Phoenix en sinds 2 maanden bij Funky Fingers. Voor Funky fingers speelde ik in het coverbandje Never2Late. Juist de afwisseling is zo leuk.

🎷 Jouw favoriete nummer uit ons repertoire?  
Danza! Omdat het een lekker zomers swingend nummertje is en daar houd ik van.

🎷 Heb je nog een muzikale droom bij Funky Fingers?
Ik hoop ooit met Funky Fingers op een groot bekend festival te mogen spelen en landelijke bekendheid te vergaren!

🎷 Waar vinden wij jou als je niet bij Funky fingers bent?
Thuis achter mijn drumstel of mijn Playstation. Of op de mountainbike; een heerlijke tocht maken. Maar ik ben ook vaak lekker aan het werk: ik werk in de zorg en dat vind ik het mooiste beroep wat er is! Iedere dag mensen een glimlach bezorgen.